Regelhulp en Sociale Kaart gekoppeld

Met de transitie van de zorg naar gemeenten veranderen veel zaken voor de burger. Om ervoor te zorgen dat burgers zo goed mogelijk de weg kunnen vinden in het zorgaanbod, heeft de overheid een compleet vernieuwde versie van de website Regelhulp gelanceerd.

Regelhulp

Regelhulp is een online wegwijzer van de overheid voor iedereen die op zoek is naar zorg en ondersteuning. Op de website vindt de burger actuele en betrouwbare informatie over zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien, en sociale zekerheid. Hier staat de zorgbehoefte centraal, niet de regeling.

Lokale informatie zorgaanbod

Omdat in 2015 de burger bij de gemeente moet zijn voor zorg en ondersteuning, stemt Regelhulp het informatieaanbod af op de lokale situatie van de burger. Op deze manier kan de burger ook informatie vinden over het zorgaanbod en organisaties in zijn of haar omgeving. Omgekeerd kunnen organisaties de informatie van Regelhulp gratis overnemen op hun eigen websites, waardoor de burger op meerde plaatsen dezelfde, betrouwbare informatie krijgt.

Zelfredzaamheid van burger vergroot

De Sociale Kaart van MEE en Isatis Care verbreden de mogelijkheden van Regelhulp doordat zij ook de lokale zorg binnen een gemeente in kaart brengen. De Sociale Kaart vormt een uitgebreide databank van zowel formele als informele organisaties die werkzaam zijn op het gebied van zorg en ondersteuning binnen een gemeente. Door de koppeling tussen de Sociale Kaart en Regelhulp kan de burger zelf in contact komen met een lokale zorgaanbieder die passende hulp kan bieden voor de specifieke zorgvraag. Dit vergroot de zelfredzaamheid van de burger.

De gemeenten die een contract voor de Sociale Kaart hebben afgesloten met MEE en Isatis Care, zoals bijvoorbeeld Alkmaar en Hilversum, profiteren nu al van deze koppeling.

Interessant artikel? Meld u dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!